Dr. Volom Dental * 1055 Budapest, Nyugati tér 9. I/3. Tel.: +36 1 311 65 84 Mobil.: +36 30 520 2000


Kapcsolat Átutalás/Bank Fizetési tájékoztató, biztonság Gyakori kérdések kártyás fizetésről Általános szerződési feltételek Cégbemutató Letöltések TOR matricák

 

Diagnosztika a konzerváló fogászatban


Az amerikai AdDent a napi praxisban nagyon hasznos, ötletes műszerekkel és készülékekkel tört magának utat a magyar piacon is.
Hogy miért jó?

RiteLite fogszínválasztó lámpa

A fogszínválsztás a mai rendelői fényviszonyok és színes bútorok, eszközök következtében nem egyszerű feladat. A RiteLite fogszínválasztó lámpán körben elhelyezett 6 db LED 5500 ° K (északi égi nappali fényt szimuláló) fénnyel világítja meg a fogakat és a kis látóterület kizárja a környezetben lévő külső színek zavaró hatását. Használatával 5-10 másodperc alatt megállapíthatja a helyes fogszínt.

Nincs bemelegedési idő, bekapcsoláskor rögtön használható. Fogtechnikusoknak is ideális segédeszköz. A lámpa neutrális háttérrel ad optimális eredményt, a semleges háttérlap 25 db-os kiszerelésben kapható. A LED élettartama 30-40000 óra, nem cserélhető. Vezeték nélküli, 2 db AA elemmel működik.
A RiteLite fogszínválasztó lámpa kit tartalma 1 db lámpa és 25 db semleges háttérlap.

További információ (letölthető pdf angolul) >>>

Árak a shopban >>>

RiteLite 2 fogszínválasztó lámpa

Az új RiteLite 2 fogszínválasztó lámpa 12 LED segítségével háromféle megvilágítást biztosít. Az aktiváló gomb egyszeri megnyomásával 6 db LED 5500 ° K fényt bocsájt ki, mely leginkább a nappali, természetes fényt szimulálja. A következő gombnyomásra a másik 6 db LED 3200 ° K fénnyel világít, mely a legtöbb belső környezet mesterséges megvilágítását szimulálja. A harmadik gombnyomásra az összes LED világít, együttesen 3900 ° K fényt bocsájt ki, mely a természetes és mesterséges belső megvilágítás kombinációja.

Könnyen használható, vezeték nélküli, kis súlyú készülék. Egyenletes teljesítményt biztosít. Beépített feszültségszabályozójának köszönhetően a LED villog, ha az elemeket cserélni kell.

Az árát már akár az első alkalommal megtéríti, hiszen kiküszöbölhető az elkészült fogmű cseréje a nem megfelelő színek miatt.

2013-ban Reality ***** termék!

Letölthető brosúra angolul >>>

Microlux száloptikás átvilágító lámpa -caries, perio- és endodonciai diagnosztika

A Microlux száloptikás átvilágító lámpa felfedi a caries helyét frontfogakban és posterior fogakban egyaránt, valamint láthatóvá válnak a koronális törések és a gyökércsatorna bejáratok is, valamint megkönnyíti a tasakok diagnosztizálását.

A fényvezető csőr két méretben kapható: standard (3 mm) és mikro (2 mm) átmérővel.
Magas fényerejű LED gondoskodik az átvilágításról. A LED cserélhető. A készülék elemekkel működik (3 db N méretű, 1,5 V)
Könnyen használható, hordozható. Védőfólia kapható a fényvezető csőrre. A fényvezető csőr autoklávozható vagy hideg sterilizációs eljárással fertőtleníthető.

A fényvezető csőr helyére illeszthető perioszonda és endodonciai kiegészítő egyszerhasználatos száloptikával működik. A fém kiegészítő autoklávozható.

Árak a shopban >>>

Alkalmazási területek

 

A nagy metszők interproximális részén jól látható sötétebb folt a foganyagot érintő szuvasodásra utal.

Alkalmazási területek (letölthető pdf angolul) >>>

Használati útmutató (letölthető pdf magyarul) >>>

Instructions (pdf in English) >>>

 
 
 
     
Frontfogak proximális vizsgálata: labio-cervikalis oldaláról világítva a lingvalis oldalon tükörrel diagnosztizálható.
A posterior fogakat nyaki területen buccalis vagy lingvalis oldalról világítjuk meg, az okkluzális felszínen látható sötét folt jelzi a szuvasodást.
 
 
 
     
Endodonciai optikával is vizsgálható: interproximálisan helyezze az optikát a marginal ridge alá, okkluzálisan látható a szuvasodás.
Subgingivális calculus diagnosztizálásához helyezze a csőrt buccalisan vagy lingvalisan a gingivális területre. A gingiva alatt a nyaki részen sötét folt jelenik meg.
 
 
 
     
A gyökércsatorna-bejárat lokalizálásához a fényvezető csőrt helyezze a fog buccalis vagy lingvalis nyaki területére.
Az endodonciai száloptikával a gyökércsatorná töréseit vizsgálhatja meg: helyezze a csőrt a gingivális sulcusba buccalisan vagy lingvalisan.
 
 
 
     
Tasakok és ínyvisszahúzódás mélységének megállapítására helyezze a perioszondát a sulcusba. Mélység-indikátorok 3mm, 5mm és 7mm-en láthatók.
Gyökércsúcs-eltávolítás a megvilágított tükör segítségével.
 
 
 
     
Rákdiagnosztika: indikátor folyadékos öblítést követően a DL csőrrel átvilágítva a lágy részeket.
 
     

 

Aktuális tanfolyamok

Direkt restaurációk A-tól Z-ig - a direkt héjaktól az
ideiglenes héjakon át a sikeres porcelán
javításig (gyakorlati tanfolyam)
. >>>

A bruxizmus diagnosztikája és terápiás lehetőségei
. >>>

Héj és koronapreparálás- a vállas és váll nélküli előkészítés parodontológiai és biomechanikai szempontjai valamint kivitelezése
Új megközelítésben a preparálás folyamata. >>>

A Dr. Volom Dental & Medical Kft minőségi működésének fenntartása érdekében
ISO 9001 minősítéssel rendelkezik.